Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΡΓΟΣΕ παρέδωσε 1.700 φυτώρια ελιάς στους δήμους Αθηναίων - Ηλιούπολης

Η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.» παραχώρησε δωρεάν στους Δήμους Αθηναίων και Ηλιούπολης 1.700 φυτώρια ελιάς τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί ως επικείμενα σε τμήμα ιδιοκτησίας στην περιοχή της Λυκοποριάς του Δήμου Ξυλόκαστρου, που είναι απαραίτητη για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο έως Πάτρα.

Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται από την Εταιρεία για πρώτη φορά ένα νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιοποίησης  του φυτικού κεφαλαίου στις περιοχές που απαλλοτριώνονται για τις ανάγκες του έργου.
Επίσης, έτσι αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη καταστροφή των φυτών, ικανοποιούνται οι ανάγκες για πράσινο που έχουν μεγάλοι Δήμοι της χώρας, ενώ εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι αφού δεν θα διατεθούν κονδύλια από τους Δήμους για αγορά φυτωρίων.
Φυτώρια παραδόθηκαν στο Χαϊδάρι και θα ακολουθήσει ο Δήμος Καισαριανής και άλλοι. Επιπλέον, η εταιρεία εγκαινιάζει ένα καινούργιο πρόγραμμα μεταφύτευσης μεγάλων δένδρων στους Δήμους Αθηναίων, Ηλιούπολης, Ρέντη – Νίκαιας, Ηρακλείου, Πεύκης, Χαϊδαρίου και Καισαριανής.
Τα δένδρα αυτά έχουν απαλλοτριωθεί από την εταιρεία για την κατασκευή των έργων και έχουν μεγάλη ιστορική και οικολογική αξία. Το πρόγραμμα αυτό έτυχε της χορηγίας της Τράπεζας Πειραιώς η οποία στηρίζει τη προσπάθεια αυτή. 
metaforespress