Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Και η Sony ανεβαίνει στο τρένο των Cosco-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αλλά μάλλον κατεβαίνουν από το τρένο της <ανάπτυξης>>οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΣΕ καθώς είναι αντιμέτωποι με νέες μειώσεις μισθών και αλλαγή των σχέσεων εργασίας .Στον ορίζοντα φυσικά και το ξεπούλημα του ομίλου σε μεγαλοκαρχαρίες με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς εκεί ψάχνουν <<στρατηγικούς επενδυτές >>για τον δημόσιο σιδηρόδρομο!!

Η ιαπωνική Sony είναι η τέταρτη πολυεθνική που θα χρησιμοποιεί στο εξής το λιμάνι του Πειραιά και τη σιδηροδρομική του διασύνδεση για να στέλνει εμπορευματοκιβώτια στην Ευρώπη, μια συμφωνία που κυοφορείται από την άνοιξη. 

Την προσθήκη νέας πολυεθνικής στη λίστα πελατών της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ αποκαλύπτει στο Bloomberg ο εμπορικός διευθυντής της θυγατρικής μονάδας της Cosco Pacific, Τάσος Βαμβακίδης επιλέγοντας ωστόσο να διατηρήσει την ανωνυμία της εταιρείας για να προστατέψει τα προϊόντα της από πιθανή κλοπή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η  Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη μεταφορά φορτίων προσθέτοντας και τέταρτο «παίκτη» που θα βοηθήσει τον Πειραιά να αναδειχθεί στη βασική εμπορική πύλη της Ευρώπης. 

Στα μέσα του έτους η εταιρεία πρόσθεσε ένα μη κινεζικό, ασιατικό κολοσσό ηλεκτρονικών στη λίστα πελατών που διακινούν εμπορευματοκιβώτια από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδος προς την Κεντρική Ευρώπη. 

"Μιλάμε για προϊόντα υψηλής αξίας", δήλωσε ο κ. Βαμβακίδης.

Στο "τρένο" των Cosco-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανέβει ήδη οι κινεζικές Huawei Technologies Co. και ZTE Corp., αλλά και η αμερικανική Hewlett-Packard.

πηγή το αφιερωμένο στο κεφάλαιο capital.gr