Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εντολές υπουργού μεταφορών κου Μ ..Χρυσοχοίδη για την κατάσταση στον Προαστιακό


Εδώ και αρκετό καιρό  το υπουργείο μεταφορών ξεκίνησε μυστικά  έρευνα για την κατάσταση στον προααστιακό και για το επίπεδο εξυπηρετησής του προς τους επιβάτες.
Τα αποτελέσματα για τον προαστιακό δεν ήταν μόνο απογοητευτικά αλλά ..σοκαριστικά.

Το επίπεδο εξυπηρέτησης ήταν μηδενικό(συγκεκριμένα 3 βαθμίδες υπό του μηδενός!!) στο σύνολο του  κάτι το οποίο σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι το μέσον ....δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Οι τομείς ασφάλειας,καθαριότητας ,αξιοπιστίας αλλά και εξυπηρέτησης ήταν υπό του μηδενός.
Ξεκαθαρίστηκε ότι έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις άμμεσα σε αυτούς τους τομείς για να ανέβει το επίπεδο κατά 40% τουλάχιστον και να μπορέσει το μέσο να συγκαταλέγεται στα μεταφορικά μέσα και όχι στα ζόμπι
Αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις  στους σεκιούριτι με την εκπαίδευση τους και την ενοποιήσή τους ωστε να αναφέρονται όλοι στο υπουργείο μεταφορών σε συνεργάτη του υπουργού ο οποίος θα έχει την ευθύνη του συντονισμού τους αλλά και τον ελεγχό τους.
Θα γίνει καθαρισμός των συρμών μέσα και έξω καθώς πλέον η κατάσταση τους είναι τραγική.
Εμείς επιρίπτουμε ευθύνες και στην εταιρεία καθαρισμού καθώς η συμβασή της δεν παρακολουθείται στενά για το αν ατηρούνται οι όροι αλλά και η αποτελεσματικότητα της.
Θα ελεγχθούν θέματα όπως τα εκδοτήρια εισιτηρίων,κατάσταση σταθμών,κατάσταση κυκλοφορίας αλλά και τα δρομολόγια όπως είναι δομημένα καθώς μάθαμε ότι ο υπουργός δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος με τις μετεπιβιβάσεις.
Αυτά είναι μόνο ένα μέρος των παρεμβάσεων για να ξεφύγει το μέσον από το μηδέν που έχει περιέλθει.
Αναμένουμε την αντίδραση της Τραινοσε για τις εντολές του υπουργού αλλά και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων