Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΟΣ για την απεργία της Πέμπτης


                                                                                                                                     Αθήνα 24/11/2014

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση είτε υπακούοντας για μια ακόμη φορά στις εντολές της τρόικας είτε προτρέχει εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ετοιμάζεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά. Έναν προϋπολογισμό λιτότητας και φόρων που η ψήφισή του θα εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.


Στο όνομα μιας "ανάπτυξης" που διαρκώς έρχεται αλλά ποτέ δεν φτάνει, επιχειρεί την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καμιά μέριμνα για τους εργαζόμενους, ενώ από την άλλη πλευρά η ανεργία αγγίζει το 30%. Ένας προϋπολογισμός που καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, που καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που καταργεί δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε ίχνος αντίστασης απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές της. Να αποτρέψει κάθε συλλογική δράση που θα εναντιώνεται στο πείραμα που συντελείται στη χώρα από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι σ' αυτή την πολιτική πρέπει να απαντήσουμε. Να μπει τέλος σε κάθε απόπειρα επιβολής νέων μέτρων. Δεν αντέχει άλλα βάρη η ελληνική οικογένεια. Δεν αντέχουν άλλες φοροεπιδρομές τα συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι που καλούνται μόνιμα τα τελευταία χρόνια να σηκώσουν το βάρος της κρίσης.

Συνάδελφοι,

Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν είναι για μας μια "εθιμοτυπική" απεργία ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Οι σιδηροδρομικοί για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων και στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιδιώξεων. Το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού έργου βρίσκεται προ των πυλών καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις για την ανάθεσή του μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες. Αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τους χρήστες του σιδηρόδρομου. Αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών. Αδιαφορεί για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν και για τις απολύσεις που θα προκληθούν από μια τέτοια απόφαση. Αντίθετα στις κυβερνητικές επιλογές ζητάμε να γίνουν προσλήψεις καθώς ότι λειτουργεί σήμερα εκπορεύεται από την προσπάθεια και τη θυσία των εργαζομένων για να κρατηθεί ανοικτός ο σιδηρόδρομος.

Ως σιδηροδρομικοί έχουμε κι άλλα ανοιχτά μέτωπα. Η ψήφιση του νόμου για αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του εφ άπαξ αποτελεί "κλοπή" των αποταμιεύσεων των εργαζομένων καθώς θα συνδέεται το ύψος του βοηθήματος με τα αποθεματικά του Ταμείου (δηλαδή των εργαζομένων) τα οποία η Κυβέρνηση αυθαίρετα "κούρεψε" μαζί με τα ομόλογα χιλιάδων πολιτών, πανηγυρίζοντας μάλιστα για το κούρεμα του χρέους!

Συνάδελφοι,

Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να δώσουμε μαζικό παρόν στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και να σταματήσει επιτέλους η Κυβέρνηση να θυσιάζει τους εργαζόμενους στο βωμό της κρίσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

▪ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ

▪ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6) ΣΤΙΣ 10.30’ π.μ.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 – 106 77 ΑΘΗΝΑ, 6 RUE KANIGOS – 106 77 ATHENS, TEL:210 38 38 133, 210 38 38 197, FAX: 210 38 42 188 e-mail: fechemin@otenet.gr

www.omospondiasidirodromikon.blogspot.gr