Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γιατί ο Ρώσος υπ.Μεταφορών δεν συναντήθηκε με τον Έλληνα υπ.Μεταφορών;

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ δεν συναντήθηκε, στην Αθήνα, με τον Έλληνα ομόλογό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Επισήμως, η εξήγηση που δίνεται από το υπουργείο Μεταφορών είναι ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν εκτός Αθηνών».

Αν μη τι άλλο, η απουσία του κ. Χρυσοχοΐδη σχολιάστηκε, από διπλωματικούς και πολιτικούς αναλυτές, οι οποίοι παραθέτουν τις ακόλουθες ερμηνείες - εικασίες:
-Η επίσκεψη του Ρώσου αξιωματούχου διοργανώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό, διότι ο κ. Σοκόλοφ είναι ο συμπρόεδρος, από ρωσικής πλευράς, της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, η οποία εξετάζει την πορεία της διμερούς οικονομικής, επιστημονικής και εμπορικής συνεργασίας.
Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν «τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα» για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαιτίας της διαμάχης για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ακούγεται, λοιπόν, ότι ίσως έχει υπάρξει παρέμβαση Βενιζέλου για τη μη συνάντηση Σοκόλοφ – Χρυσοχοΐδη.
-Οι Ρώσοι, αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ είναι δυσαρεστημένοι με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, σε σύσκεψη με τους μηχανοδηγούς, ότι «δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη δεν άρεσε, ούτε στους Ρώσους, ούτε στα ηγετικά κλιμάκια του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, φημολογείται ότι υπάρχει και σχετική επιστολή. 
metaforespress