Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τα «τιτιβίσματα» του κ. Παπαδημούλη...

Μία «ενδιαφέρουσα» άποψη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για να εκφραστεί εμπράκτως η συναίνεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου, επικαλούμενος την «κρισιμότητα» των περιστάσεων και τις «αξιώσεις» της τρόικας.
«Η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές κι απομείωση του χρέους», έγραψε στο twitter o Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ανεξάρτητα από το αν τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη του Δ. Παπαδημούλη ή «συνέχεια» της πρότασης του Αλ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, δεν μπορούμε παρά να θυμίσουμε ότι μια σειρά παράγοντες του αστικού πολιτικού συστήματος ζητούν επίμονα τη συνεννόηση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πνεύμα της «εθνικής συναίνεσης», φτάνοντας μέχρι το σημείο να προκρίνουν το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί μια νέα μείωση του κρατικού χρέους.
Να θυμίσουμε επίσης, ότι η πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (και ΛΑ.Ο.Σ.), με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, δημιουργήθηκε στο πνεύμα της «εθνικής συνεννόησης» για να διαπραγματευτεί την τρέχουσα συμφωνία με την τρόικα και την αναδιάρθρωση του χρέους. Τότε τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση θα εκπλήρωνε αυτή την «αποστολή» και αμέσως μετά θα γίνονταν εκλογές για να εκφραστούν οι νέοι συσχετισμοί, δηλαδή το προβάδισμα που είχε αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ.